Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2404 af /home/holmehoj/public_html/includes/menu.inc).

Projekt Holmehøj-Syd, fremtidens landsby

Holmehøj-Syd er udviklet i et tæt samarbejde mellem by- og landskabsarkitekterne Hasløv & Kjærsgaard og billedkunstnerne Bosch & Fjord. De har skabt rammerne for et beboelseskvarter, der fremhæver kvaliteterne ved livet i landsbyen frem for livet i byen. Nøgleordene har været ’naturen’ eller ’det grønne’ og følelsen af 'nærvær'. 

Der er naturligvis lagt vægt på børnevenlig færdsel mellem bolig og fællesarealer, ligesom der er adgang til sikker skolevej. Boliggrundene er anlagt i små kvarterer rundt om et fællesareal, der tillader optimalt opsyn - hvis børnene er ude at lege.

Fælles friarealer
Det åbenlyst unikke ved Holmehøj er naturligvis højene. På områdets østside ligger det centrale fælles friareal: De 2 store høje for enden af søerne. Den ene høj har en stor plateau på toppen og højene er forbundet med et netværk af stier. Om sommeren er højene ideelle som grillplads og andre fælles aktiviteter. Om vinteren kan de bruges til kælkebakker og søerne i området til skøjtebaner.